Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Телешко с картофено пюре

Телешко с картофено пюре

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9722k9
Телешко с картофено пюре
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 6
21/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Чудесна комбинация, която може да поднесете по всякакъв повод"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • вино - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • черен пипер
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • зеленчукова подправка
  • картофи - 400 г
  • кашкавал - 200 г
  • масло - 2 с.л.
  • зехтин
  • босилек
  • риган
  • лютеница - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват. През това време телешкото месо се нарязва на малки кубчета.

В тиган се слага малко зехтин да се загрее. Когато се загрее достатъчно се прибавя нарязаното месо. Бърка се от време на време. Когато месото е напълно готово се маха от котлона.

Лукът и чесънът се нарязват. В същия тиган се слагат нарязаният лук и чесън. Когато омекнат малко към тях се прибавят лютият червен пипер, черен пипер и брашното. Разбърква се.

След това се прибавя месото.Подправя се със зеленчуковата подправка на вкус. Сипва се червеното вино. Оставя се да заври. След това се прибавя лютеницата. Разбърква се и се оставя да се сгъсти.

През това време се приготвя картофеното пюре. Сварените картофи се намачкват. Към тях се прибавя маслото и се подправя със сол, черен пипер, риган и босилек. Разбърква се.

След като се е сгъстил соса се маха от котлона. Сипва се в тавичка.

От картофеното пюре се правят топки и се редят върху месото. Кашкавалът се настъргва и се поръсва отгоре върху ястието.

Слага се във фурната за 10-15 минути, за да се разтопи кашкавалът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: