Омлет с картофи, шпек и кашкавал

21/02/2018
Христилияна Личева
отХристилияна ЛичеваИноватор346953494
"Омлет, ама юнашки "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 015
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се режат на кръгчета. Не трябва да са много тънки.

След това тиган се помазва с малко олио и се редят картофите. Редят се плътно, да покрият дъното на тигана. Когато са готови от едната страна се обръщат и от другата страна.

В купа се разбиват яйцата и се подправят със сол на вкус. След като картофите са готови се изливат разбитите яйца.

През това време се реже шпекът и маслините. Кашкавалът се настъргва.

Когато и яйцата са готови се поръсва леко отгоре с босилек и черен пипер. След това се редят отгоре шпекът и маслините. Поръсва се с настъргания кашкавал и се оставя да се разтопи.

Когато кашкавалът се разтопи се сваля от котлона.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Христилияна Личева
Радвам се, че вие харесало!
1
0
Цветелина Георгиева
Страхотен за закуска! Браво!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв