Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребърца с медена глазура

Свински ребърца с медена глазура

Свински ребърца с медена глазура1 / 2
21/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Важното е ребърцата да са сочни, а глазурата - медена, останалото са подробности"

Необходими Продукти

  • свински ребърца - 1 кг
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • масло - 6 с.л.
  • мащерка - 2 с.л. (сушена)
  • чесън - 2 скилидки
  • мед - 2 с.л.
  • кетчуп - 2 с.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • лимонова кора
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ребърцата ги разсичаме на парченца с големина 3-4 см.

В неметален съд правим марината от виното, маслото (4 с.л.), мащерката, сол и черен пипер на вкус.

Оставяме да се мариноват 12 часа в хладилника.

След това нареждаме ребърцата в тавичка и печем около 30 минути в предварително загрята фурна на 220 градуса.

Медът, кетчупът, счуканият чесън, останалото масло, лимонената кора и червения пипер, правим заливка, с която да намажем ребърцата.

Печем още 15 минути.

Поднасяме ги със ситно нарязан пресен лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: