Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Джобчета от бутер тесто

Джобчета от бутер тесто

Джобчета от бутер тесто1 / 2
22/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • бутер тесто - 500 г
  • прясно мляко - 150 мл
  • топено сирене - 100 г
  • нишесте - 35 г
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
  • яйца - за намазване
  • кашкавал - 100 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

100 мл от млякото се сварява. Добавя се натрошеното топено сирене. В останалото 50 мл мляко се размива добре нишестето и се прибавя към първата смес.

Вари се на умерен огън до сгъстяване, като се разбърква непрекъснато. Добавят се солта и черният пипер.

Тестото се разстила и се нарязва на триъгълници. Върху всеки триъгълник се поставя от плънката и той се прегъва.

Намазват се с разбито яйце. Поръсват се със смесените кашкавал и червен пипер.

Пекат се в предварително загрята на 220 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: