Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)

22/02/2018
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф68169444201
"По-лесно е да го приготвите, отколкото да го произнесете три пъти бързо И е ужасно вкусно "
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции26
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 494
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • бутертесто - 2 листа, 400 г
  • лимони - 3 - 4 бр. изрязани със зеленчуковата белачка цели парчета кора лимон
  • яйца - 7 бр. само жълтъци
  • захар - 500 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • брашно - 60 г бяло
  • вода - 250 мл
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна- 200 градуса
Мъфин форми или метални шоли за печене, две по 12 бр. едната форма.

В касерола се изсипва захарта, лимоновата кора и водата. Поставя се на умерен котлон, разбърква се, докато се разтопи захарта и се оставя да ври около 10 мин. Времето се измерва след завиране. Сваля се от котлона и се оставя настрана. След като се охлади се изваждат лимоновите кори.

В тенджера се изсипва млякото, добавя се брашното и с телена бъркалка се разбърква до напълно гладка смес. Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти.

Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка. Оставя се да се охлади до умерена температура и се добавят жълтъците един по един. Разбърква се, докато се получи гладка смес. Оставя се настрана.

Загрява се фурната на 200 градуса.

Посипва се плот с малко брашно или върху самата хартия се поставя бутер тестото. Разгъва се и леко се разточва на правоъгълник. Посипва се изцяло с канела, разпределя се навсякъде с ръка, намазва се.

Завива се от тясната му страна на руло с помощта на хартията. Разрязва с нож на парчета с дебелина около 2-2.5 см. в зависимост от големината на формата.

Парчетата тесто се поставят изправени и с ръка се смачкват надолу, сплескват се. Всяко парче тесто се поставя в чашката за печене и с пръсти се оформя около стените ѝ догоре. Разстила се възможно най-тънко. С черпак се излива от яйчената смес, напълват се шолите.

Формата се поставя в загрятата фурна на 200 градуса, пече се за около 18-20 минути или докато се получат хубави запечени петна отгоре.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Албена
Албена
24.02.2018 09:29
Мари,като дядо Коледа си. Винаги изненадваш с невероятно вкусни и интересни рецепти!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв