Испански селски хляб

22/02/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру193283866714
"Сигурно и испанските баби могат да ви изненадат с това-онова, като например изпитана рецепта за невероятния испански селски хляб "
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо447
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В половината топла вода се натрошава и разбърква маята със захарта и оставяме за 10 минути, за да се активира. Смесва се в тавичка брашното със солата, зехтина, останалата вода и шупналата мая.

Маслините се обезкостяват и нарязват на едри парчета, листата розмарин се нарязват на ситно. Сипваме в кашата и замесваме средно меко тесто.

Намазва се с мазнина и оставяме да втаса на топло покрито с фолио за 2-3 часа. В малка тавичка върху хартия за печене леко се намазва с зехтин и поръсваме с царевично брашно.

Тестото повече не се меси, само се поставя внимателно върху хартията, оформя се като хляб и отгоре поръсваме с малко царевично брашно.

Фурната се загрява на 180 градуса и печем за 35-40 минути до златиста коричка. Изважда се върху решетка и покриваме с кърпа, докато се охлади, чак тогава се нарязва с къдрав нож.

Това е истинският вкус на прясно изпечен домашен испански хляб - уникален!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар