Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Аржентински рибен пастет

Аржентински рибен пастет

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Аржентински рибен пастет
Снимка: Анонимен
2 / 3
22/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Вижте как изглежда най-вкусната причина да отворите втора бутилка бяло вино"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 3 бр.
  • лимони - 1 бр
  • зехтин - 2 с.л.
  • розмарин - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • лук - 1 глава
  • крема сирене - 3 с.л.
  • копър - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме рибите. Натъркваме ги с лимонов сок, изцеден от лимона, посоляваме и поръсваме с розмарин. В тавичка сипваме една лъжица зехтин на дъното и намазваме обилно.

Отгоре нареждаме рибите, заливаме ги с останалия зехтин, покриваме тавата с алуминиево фолио и печем около 30 минути на 160 градуса.

Изпечените риби обезкостяваме и почистваме внимателно. Месото, което сме отделили, намачкваме хубаво с вилица. Към месото добавяме черния пипер и крема сиренето, разбъркваме хубаво.

Накълцваме лука на дребно и го добавяме в сместа. Объркваме.

Сервираме пастета в чиния, поръсен с накълцан копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: