Страта

23/02/2018
marcheva14
отmarcheva14Иноватор64968942901
"Нещо вкусно и ароматно, което направо се топи в устата или с една дума - страта "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 115
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса
Форма с ринг около 22-24 см.

В купа се смесват прясното млякото, сметаната, разбитите предварително яйца, зехтинът и подправките.

В купа се нарязва на дребни хапки хлябът, шунката, чоризото, пармезана, маслините. Част от пармезана и чоризото се запазват за поръска върху стратата.

Сместа се залива с течната съставка и се оставя за около 30 минути, за да попие добре.

В тава, покрита с хартия, се поставя намаслена форма с ринг и се изсипва цялата смес, покрива се отгоре с отделения пармезан и чоризото.

Покрива се с алуминиево фолио и се пече на 200 градуса за около 30 минути. Отстранява се фолиото и се пече още за около 10-15 минути до хубав загар.

Изважда се стратата, оставя във формата за около 15-20 минути и се отстранява рингът.

подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар