Испански самообръщащи се понички (Buñuelos de viento)

23/02/2018
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф756447405
"Да видите вие испанските бабки какви вкусни понички правят само, веднага ще им поискате рецептата "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции35
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 002
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • яйца - 6 бр.
  • масло - 120 г
  • брашно - 165 г
  • лимони - 1 бр. кората
  • вода - 300 мл
  • захар - 30 г
  • сол - щипка
  • олио - за пържене
  • пудра захар - или захарен сироп
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте водата и маслото заедно със захарта, солта и фино настърганата лимонова кора.

Оставете да заври и веднага добавете пресятото брашно при непрекъснато и енергично бъркане, докато сместа започне да се отделя от стените на съда.

Оставете сместа да се охлади, след което добавете едно по едно яйцата при непрекъснато бъркане с миксер, до гладко и фино тесто.

Нагрейте олиото на слаб огън, с помощта на лъжица оформете топки от тестото и пържите до златисто-кафяв загар. Важно е на слаб огън, в противен случай рискувате да останат сурови вътре.

Ако сте решили да са поръсени с пудра захар – готовите понички подредете върху кухненска хартия, за да се абсорбира излишната мазнина и тогава поръсете с пудра захар.

Но, ако ги предпочитате със захарен сироп – готовите понички веднага потапяте (без да ги отцеждате от мазнината) в студения захарен сироп, предварително приготвен от вода – 500 мл и захар – 500 г.

Чудни и фино меки понички вкусни и в двата варианта!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар