Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Понички»Испански самообръщащи се понички (Buñuelos de viento)

Испански самообръщащи се понички (Buñuelos de viento)

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Испански самообръщащи се понички (Buñuelos de viento)
Снимка: Мария Симова
1 / 5
23/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
35
"Да видите вие испанските бабки какви вкусни понички правят само, веднага ще им поискате рецептата"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • масло - 120 г
  • брашно - 165 г
  • лимони - 1 бр. кората
  • вода - 300 мл
  • захар - 30 г
  • сол - щипка
  • олио - за пържене
  • пудра захар - или захарен сироп
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте водата и маслото заедно със захарта, солта и фино настърганата лимонова кора.

Оставете да заври и веднага добавете пресятото брашно при непрекъснато и енергично бъркане, докато сместа започне да се отделя от стените на съда.

Оставете сместа да се охлади, след което добавете едно по едно яйцата при непрекъснато бъркане с миксер, до гладко и фино тесто.

Нагрейте олиото на слаб огън, с помощта на лъжица оформете топки от тестото и пържите до златисто-кафяв загар. Важно е на слаб огън, в противен случай рискувате да останат сурови вътре.

Ако сте решили да са поръсени с пудра захар – готовите понички подредете върху кухненска хартия, за да се абсорбира излишната мазнина и тогава поръсете с пудра захар.

Но, ако ги предпочитате със захарен сироп – готовите понички веднага потапяте (без да ги отцеждате от мазнината) в студения захарен сироп, предварително приготвен от вода – 500 мл и захар – 500 г.

Чудни и фино меки понички вкусни и в двата варианта!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: