Мусака с моркови

Мусака с моркови1 / 2
24/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • моркови - 10 бр. полусварени
  • мазнина - 5 с.л.
  • лук - 1 глава
  • кайма - 500 г
  • целина - 2 с.л.
  • бульон - 1 ч.ч. месен
  • черен пипер
  • сол
  • За заливката
  • яйца - 3 бр.
  • сметана - 3 с.л.
  • крема сирене - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме леко ситно нарязания лук в сгрещената мазнина, прибавяме каймата и задушаваме. Като се изпари водата, подправяме с целината, черен пипер и сол и разбъркваме добре.

В намаслена тавичка нареждаме половината от нарязаните на кръгчета моркови, отгоре разстиламе каймата и покриваме с останалите моркови.

Поливаме с бульона и печем, докато остане на мазнина. Заливаме ястието със смес от яйцата, сметаната и сиренето.

Слагаме за още няколко минути във фурната, за да се запече заливката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: