Варени свински крачета с уши

24/02/2018
Сергей Анчев
отСергей АнчевЧирак121232741
"Има ли мъж, чието сърце да не трепне, когато чуе, че любимата му е приготвила варени свински крачета с уши "
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 337
  • Преглеждания за месеца93
  • Преглеждания за седмицата36
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е едно от най-хубавите ястия, които моите родители са ми приготвяли. Зарежда те с много енергия, здраве и настроение в студените зимни дни.

Крачетата и ушите се измиват и оглеждат добре. Ако имат люспи се отстраняват, ако имат косми се обгарят с кухненска горелка.

Слагат се заедно със сол в тенджера под налягане и се заливат с вода 1 пръст над нивото. Добавя се черният пипер. Варят се 2 часа. Ако не са се разкапали, варят се още ½ час - зависи от свинското.

Чесънът се счуква на каша заедно с ½ ч.л. сол. Смесва се с оцета и няколко с.л . от бульона. В това се топи месото. Консумира се топло. Не съм още открил подходящо вино. Ракията върви.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар