Празнична питка за Тодоровден

24/02/2018
Приготвяне90 мин.
Готвене40 мин.
Общо130 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо748
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хлебопекарната сложете всички течни съставки, брашното и отгоре натрошете маята.

Пуснете на програма тесто (месене и втасване) и изчакайте 1.5 часа (при мен тази програма е толкова, но е възможно при различните марки да е различно времето). Готовото тесто извадете и разделете на четири топки.

Всяка топка, разточете на кръг и намажете с кравето масло (като последната не се маже). Подредете кръговете един върху друг.

Прехвърлете в тавичка, застлана с хартия за печене. Поставете чашка в центъра (диаметъра е пожелание) и разрежете тестото на осем еднакви части. Всяка част усучете по два пъти.

Изчакайте да втаса повторно. Намажете със заделения жълтък, смесен с 1 с.л. олио и 1 с.л. прясно мляко. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса.

* За фигурките направете тесто от вода и брашно. Измесете до гладкост.

Оформете детайлите, залепете ги на питката, след като е втасала (не ги мажете с яйцето, за да останат бели и да се открояват) и ги поръсете с малко брашно.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!