Какаов сладкиш с глазура

Reneta PetrovaReneta Petrova
Чирак
2614694199
Какаов сладкиш с глазура
Снимка: Reneta Petrova
1 / 2
05/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Редно ли е първо да оближем глазурата, а после да излапаме сладкиша или да"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • какао - 3 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • За глазурата
  • масло - 120 г
  • захар - 3 с.л.
  • какао - 3 с.л.
  • вода - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта и добавяме олиото.

Кисело мляко шупваме със содата и добавяме.

Брашното и какаото пресяваме и също разбъркваме със сместа. Ванилията също.

Слагаме да печем в загрята фурна на 180°C и печем 25-30 минути.

Проверяваме с клечка дали е готов.

След като се изпече, го вадим от фурната и оставяме да изстине.

През това време си правим глазурата. За целта разбъркваме захарта и какаото с водата и загряваме. Добавяме и маслото до пълно разтопяване.

Нарязваме студения шоколадов сладкиш на ромбове и заливаме с топлата глазура.

Така по парчетата и отстрани се стича глазура и изглежда много апетитно, като се сервира.

Какаовият сладкиш с глазура е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: