Еклерите на Йоли

26/02/2018
"Няма да намерите по-вкусни еклери от тези на Йоли, а и защо бихте търсили "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 895
  • Преглеждания за месеца273
  • Преглеждания за седмицата92
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 500 мл
  • брашно - 4 с.л.
  • захар - 5 с.л.
  • жълтъци - 2 бр.
  • лимон - настъргана кора лимон от 1/2
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете тенджера и сложете водата, маслото, захарта и солта да заврат. Дръпнете от огъня и добавете брашното наведнъж.

Бъркайте енергично, докато тестото започне да се отделя от тенджерата и стане гладко и еластично. Върнете на котлона, докато се получи бял пласт на дъното.

Оставете да изстине и добавете яйцата едно по едно. Бъркайте с миксер, докато сместа ги усвои.

Покрийте тавата с хартия за печене. Вземете малка лъжичка и оформете малки еклерчета.

Изпечете ги в предварително загрята фурна на 200 градуса. Напълнете пожелание с домашен яйчен крем, крем Брюле или нешесте Ванилия.

Източник: Йолиподобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар