Зелник с праз и кисело зеле

25/02/2018
ЖГеоргиева
отЖГеоргиеваЧирак41
"От златните ръце на баба и не само - вижте как сами да приготвите невероятно вкусен зелник с праз и кисело зеле "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо511
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете зелето на ситно. В голяма тенжера с капак сипете зехтин, колкото да покрие около 1 пръст над дъното. Загрейте зехтина и прибавете добре отцеденото зеле и каймата. Запържете за около 2-3 минути.

Сложете подправките и объркайте хубаво. Затворете с капака и намалете котлона. Задушавайте около 30 минути. Застелете плитка тава с хартия за печене. Намажете със зехтин.

Включете фурната на 170 градуса. Разстелете корите за баница. Вземете 3 кори и равномерно разпределете едната част върху най-горната кора. Прегънете около 1 см от двата края на по-тясната част и навийте на руло.

Прехвърлете готовото руло в тавата. Навийте и останалите кори, и сложете в тавата. Ако тавата Ви е кръгла започнете да подреждате от вънсшния край.

Сипете 2-3 супени лъжици вода в съда, в който сте задушавали зелето и намажете рулата. Поръсете със зърната кимион. Печете докато се зачерви.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!