Кафе Кемадо (Carajillo Quemado de Ron)

25/02/2018
"Нищо не пожелава Добро утро така, както чаша кафе Кемадо "
Приготвяне5 мин.
Общо5 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо123
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • кафе - еспресо
  • кафе - 3 бр. зърна
  • ром - 1 капачка
  • захар - 1 ч.л.
  • лимонова кора - няколко парченца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В прозрачна чашка за кафе сложете зърната кафе, парчетата кора лимон, захарта и рома.

Затоплете рома в микровълновата (трябва да заври). Извадете и го запалете със запалката. Изчакайте само да изгасне.

Внимателно преместете чашата без да се опарите и пуснете кафето.

* В баровете рома го затоплят на парата, докато започне да бълбука.

* Кафето трябваше да остане отгоре, а алкохолът отдолу, но понеже го правя вкъщи, кафемашината ми тече много силно и всичко се смеси.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Марияна Петрова Иванова
Имаш право! :) В бара слагахме лъжичка,по която кафето течеше в чашката :)))
1
0
Йорданка Ковачева
Да, точно така! :))По този начин не удря директно в алкохола, а се стича плавно :)
1
0
Йорданка Ковачева
Марианка, аз пак да се намеся:)) Пробвай да сложиш повечко захар, тогава алкохолната течност става по- тежка и плътна и не пропуска кафето, колкото и силно да тече. Чашката се държи наклонена, за да се стича кафето плавно по ръбовете и да пада леко, защото ако тече директно се смесва наистина.
Искам да кажа, че това е чуден елексир при борба с настинки, изпробван многократно :))
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!