Солена палачинкова торта с луканка

25/02/2018
Иванка Йорданова
отИванка ЙордановаЧирак27722961
"Обещаваме вече всеки рожден ден оттук нататък да отбелязваме не със сладка, а съ с солена палачинкова торта с луканка "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 238
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясната краставица се реже на две, едната половина се реже на още две и се реже на полумесеци. Другата половина се настъргва и се заделя за украса.

Кашкавалът и сиренето се настъргват, маслините се разполовяват на две, част от луканката се реже през средата по диагонал, така че да се получи сърце.

Взима се подходящ поднос и се слага първата палачинка. Маже се обилно с майонеза, поръсва се с кашкавал, подреждат се маслини и шпек или луканка по избор. Втората палачинка се маже с лютеница, ръси се с натрошено сирене, добавят се краставици и чушки, може и предварително настъргани яйца.

Така се процедира, докато свършат палачинките. Накрая отгоре тортата се маже със смес от крема сирене и майонеза, наръсва се обилно с кашкавал отгоре, а отстрани се полепва прясната краставица, която предварително е изцедена от водата.

Подреждат се ивици чушка, през ред се подреждат маслинки. Доматът се обелва и от кората се прави роза, в която се слага маслинка.

С помощта на обелките от краставицата се правят листа на розата. От отрязаните по диагонал парчета луканка се сглобяват няколко сърца върху тортата. Тя трябва да престои една нощ в хладилник.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!