Джинджифилови сладки с мед

26/02/2018
"Ароматни вкусотийки, които приготвяме само за най-близките си приятели "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции35
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо323
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чукнете яйцата в купа и ги разбийте. Прибавете олиото, меда, джинджифила, содата и канелата. Разбъркайте.

Прибавете брашното поетапно и замесете меко, нелепнещо тесто.

Увийте тестото във фолио и го оставете около час в хладилник.

Разделете тестото на топки, разточете всяка топка с помощта на точилка /с дебелина около 2 см /и изрежете сладки с желаните от вас формички. Може да оформите и топчета, с големината на орех.

Подредете сладките в тава, застлана с домакинска хартия, и изпечете в загрята фурна до 200 градуса за около 4-5 минути.

Ако прекалите с продължителността на печенето, сладките ще станат твърди.

Гарнирайте по ваше желание - с шоколад, топинг, кокосови стърготини.

Аз гарнирах с ягодов топинг.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!