Питки Кладенчета

25/02/2018
Roksi
отRoksiПомощник Готвач864482
"Вече решихте ли с какво ще напълните нашите вкусни питки кладенчета "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
24 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 054
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена24

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете леко прясното мляко. Разтворете в него маята, захарта и 2-3 супени лъжици брашно. Разбъркайте и оставете на топло за 10 минути.

В купа пресейте брашното и направете кладенче. Изсипете в него активираната мая, киселото мляко, олиото, яйцето и солта. Замесете меко тесто, което не лепи по ръцете. Набрашнете го леко и завийте с кърпа. Така тестото трябва да престои 30 минути.

През това време натрошете сиренето. В него добавете едно яйце и един белтък. Жълтъка заделете за намазване.

Разделете втасалото тесто на 12 равни части. Оформете топчета. Вземете една чаша и притеснете в центъра на всяко топче. Така ще оформите кладенчето. Ако е необходимо дооформете с пръсти. В него сложете от плънката и наредете в подмазана с олио тава.

В средата на всяко кладенче поставете по едно парченце масло. Разбъркайте жълтъка с по една супена лъжица олио и прясно мляко.

С получената смес намажете бордовете на кладенчетата. Поръсете с мак и печете в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за около 30 минути.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар