Домашни Софийски Банички

26/02/2018
Мими А.
отМими А.Иноватор40414269
"Помнители онези домашни софийски банички, които всички с удоволствие хапвахме навремето "
Приготвяне90 мин.
Готвене20 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 391
  • Преглеждания за месеца95
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 1 кг
  • олио - 1 с.л.
  • оцет - 3 ч.л.
  • яйца - 3 бр.
  • сол - 2 ч.л.
  • вода - 1 и 1/2 ч.ч. хладка
  • извара - 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното в широк съд и правим в средата кладенче, в което сипваме оцета, олиото, яйцата, солта и половината от водата.

Замесваме тесто, като поемаме част от брашното и постепенно прибавяме и останалата вода. Омесваме много добре, докато се получи гладко тесто, покриваме го с влажна кърпа и оставяме да престои 30 минути на хладно място.

След това го нарязваме на малки парчета - колкото яйце, и правим питки. Намазваме ги с по-малко олио и ги оставяме да престоят още 30 минути.

Разточваме всяка питка на тънка кора и поставяме по 1 и 1/2 с.л. извара. Навиваме на руло и после на охлювче.

Подреждаме баничките в намаслена тава и печем в загрята фурна до зачервяване.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!