Яхния с праз

СтелаСтела
Новак
12282166
Яхния с праз1 / 2
26/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лук - 2 глави кромид
  • зехтин - 250 мл
  • доматен сос - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • сушени сини сливи - 300 г
  • дафинов лист - 1 бр.
  • праз - 6 бр. стръка
  • черен пипер
  • черен пипер
  • бахар - на зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В кипящо масло пържим ситно скълцания лук. Посолява се със сол, черен и червен пипер.

Наръсваме брашно и разреждаме с доматен сос и 2 чаши вода. Оставяме да ври.

Изчистеният праз нарязваме на дълги парчета и изпържваме в горещо масло.

В уврелия сос слагаме измитите сливи, дафинов лист, черен пипер и бахар, слагаме и праза.

Варим още малко на тих огън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: