Постна Мусака с Тиквички

27/02/2018
Албена
отАлбенаМастър Шеф60875620704
"Вкусно предложение за всички онези, които постят "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 597
  • Преглеждания за месеца254
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и червената чушка се почистват от люспи и семки, след което се нарязват на дребно. Слагат се направо в тавата за печене, да се запържат с малко олио и вода.

След като омекнат, се прибавят първо тиквичките, нарязани на кубчета, а след тях и картофите, също нарязани на кубчета. Зеленчуците се разбъркват.

След това се прибавя измитият ориз и една чаена чаша вода. Ястието се подправя със сол и черен пипер.

След като оризът набъбне и поеме водата, се прибавят смлените домати и нарязаният на ситно копър. Доливат се още две чаени чаши вода, разбърква се и след това тавата се поставя във фурната.

Мусаката се пече на 200 градуса за около 40 минути. Малко преди готовност се полива със заливка, приготвена от яйца, разбити с кисело мляко, брашно и малко сода.

Допича се във фурната, докато се получи хубава жълтокафява коричка.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар