Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли по испански

Свински пържоли по испански

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k23
Свински пържоли по испански
Снимка: Мария Симова
1 / 3
05/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Само едно нещо е по-вкусно от една свинска пържола по испански - две свински пържоли по испански"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 4 бр.
  • горчица - 2 с.л.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 4 скилидки
  • гъби - 300 г пресни
  • бяло вино - 300 мл
  • олио - малко за пържене
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • магданоз - пресен за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пържолите и ги подсушете. Поръсете с черен пипер и сол на вкус и разтъркайте добре.

В тиган налейте 1 с.л. олио и запържете, докато се зачервят добре от двете страни. Налейте 200 мл вино и добавете горчицата.

Покрийте с капак и оставете да се задушават на бавен огън за около 30 минути.

Извадете свинските пържоли от тигана, налейте останало вино и добавете нарязаните на ивици лук и чесън, покрийте с капака и оставете да се задушат за кратко.

Прибавете нарязаните гъби, затворете капака и готвите така за около 15 минути.

Поръсете ястието със сол и черен пипер на вкус, прибавете пържолите отгоре, поръсете ги с магданоз, покрийте с капака и оставете за около 5 минути да покъкрят заедно.

Сервирайте с гарнитура по избор и желание.

Свинските пържоли по испански са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: