Тиквички с бекон, кашкавал и Бешамел на фурна

26/02/2018
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф756447405
"Едни тиквички не ги ли приготвиш с кашкавал,бекон и Бешамел, пиши ги изхабени "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 036
  • Преглеждания за месеца86
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете тиквичката, нарежете я на ивици, посолете на вкус и оставете за 10 минути така.

След което разделете тиквичките в 2 броя гювечета по равно.

Нарежете бекона на ивици и го запечете леко в тиган, подредете върху тиквичките.

В същия тиган разтопете маслото и добавете брашното, запържете за кратко. Налейте студените прясно мляко и сметана при непрекъснато бъркане до сгъстяване, посолете на вкус и поръсете с черен пипер на вкус.

Разделете сместа по равно в двете гювечета и покрийте с капачетата.

Поставете в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете за около 25 минути.

Премахнете капачетата и поръсете с настъргания кашкавал, запечете до красив златист загар. Поръсете ястието с пресен нарязан магданоз.

Оригиналното име на рецептата е Calabasin con bacon y queso con bechamel al horno.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар