Бишкотена торта

29/11/2012
от СлавеяНовак
"Лека и свежа бишкотена торта, който лесно могат да приготвят дори начинаещите кулинари "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо43 473
  • Преглеждания за месеца2495
  • Преглеждания за седмицата25
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,7 от 5

Необходими Съставки

  • бишкоти - 2 пакета
  • кисело мляко - 400 - 500 г цедено
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр. белтъци
  • плодове - 1 ч.ч. пресни (ягоди, малини, сини сливи)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цеденото кисело мляко се разбива с половината от захарта. Половината от бишкотите се нареждат в тава и се намазват с получената смес.

Слагат се плодове и се реди нов ред бишкоти и пласт млечен крем. Когато тортата е готова, се слага в хладилника да се охлади.

През това време белтъците ги разбивате на сняг и с останалата захар.

Сладкишът се гарнира с белтъците и се оставя в хладилник за около 1 час.подобни рецепти тук

5 16
4 3
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Антоанета
Антоанета
04.01.2014 18:19
Тортата стана фантастична. Към крема добавих и малко крема сирене и половин чаша сметана за готвене. Сложих и есенция от портокал, тъй като това подсили аромата на пресните портокали, които използвах ! След третия час в хладилника, спокойно може да се сервира ! Благодаря за рецептата ! Препоръчвам:-)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв