Език с гъби на фурна

26/02/2018
"Е няма такава вкусотия, а сме чували, че с винце е дори и по-вкусно "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо522
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкият език се сварява в тенджера под налягане за 1 час заедно с лук, дафинов лист, няколко зрънца бахар и черен пипер и сол.

Преди да се добавят подправките, е хубаво да се смени водата. След като се свари, езикът се обелва и нарязва на филийки.

Гъбите се измиват и нарязват. Задушават се за 10 мин в тиган с масло.

В йенска тенджера се смесват гъбите и езикът. Подправят се с черен пипер и дафинов лист. Заливат се с 1 ч.ч. прецеден бульон от езика. Пекат се 40 мин. във фурна на 200°С.

Последните 10 мин се маха капакът.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар