Език с гъби на фурна

Език с гъби на фурна
Снимка: Пламена Иванова Екимова
1 / 2
26/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Е няма такава вкусотия, а сме чували, че с винце е дори и по-вкусно"

Необходими Продукти

  • телешки език - 1 бр.
  • гъби - 600 г
  • лук - 1 глава
  • дафинов лист - 2 бр.
  • бахар - 4 - 5 зрънца
  • черен пипер - на зърна и млян
  • краве масло - 50 г
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкият език се сварява в тенджера под налягане за 1 час заедно с лук, дафинов лист, няколко зрънца бахар и черен пипер и сол.

Преди да се добавят подправките, е хубаво да се смени водата. След като се свари, езикът се обелва и нарязва на филийки.

Гъбите се измиват и нарязват. Задушават се за 10 мин в тиган с масло.

В йенска тенджера се смесват гъбите и езикът. Подправят се с черен пипер и дафинов лист. Заливат се с 1 ч.ч. прецеден бульон от езика. Пекат се 40 мин. във фурна на 200°С.

Последните 10 мин се маха капакът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: