Пилешка яхния с грах и картофи

26/02/2018
Сергей Анчев
отСергей АнчевЧирак10122253
"Паднат ли температурите навън, ни трябва нещо вкусно, познато и сгряващо душата "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 986
  • Преглеждания за месеца1049
  • Преглеждания за седмицата60
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 3 - 4 бр., по възможност незамразени
  • грах - 400 г замразен
  • картофи - 5 - 6 бр.
  • домати - 400 г нарязани
  • лук - 1 глава кромид
  • морков - 1
  • растителна мазнина - 5 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • копър - 1 ч.л. сух
  • чубрица - 1 ч.л. суха градинска
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото се измива добре и нарязва на подходящи парчета. Запържва се леко в 3 с.л. мазнина, добавят се 3 ч.ч. вода, дафинов лист, черен пипер и сол. Оставя се да къкри.

В друг съд се задушават в останалата мазнина нарязаните морков и лук.

Слага се брашното и червеният пипер, разбърква се добре и се залива с нарязаните домати.

Добавят се грахът и останалите подправки. Всичко това се прибавя към месото. Слагат се и нарязаните на резени картофи.

Ври 15-20 мин.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар