Сицилиански хлебчета

27/02/2018
Vannq88
отVannq88Помощник Готвач60368471
"Вкусни хлебчета, всяка хапка от които напомня на слънчева Сицилия "
Приготвяне80 мин.
Готвене40 мин.
Общо120 мин.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо265
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме си първо маята в млякото, като по желание може да добавим и щипка захар.

Пресяваме брашното и изсипваме кваса при него, добавяме и олиото и омесваме тестото.

Оставяме го да втаса на топло за около 2 часа, покрито с влажна кърпа.

Когато е готово, го разделяме на равни части и от всяка част разстиламе кора, като се стремим да бъде тънка. Намазваме я с доматена паста, пюре или лютеницата, слагаме обилно маслини, които сме нарязали на ситно и са обезкостени.

Нарязваме и чесъна на ситно и обилно поръсваме кората. Навиваме я и правим охлювче, като гледаме двата края да останат отдолу.

И поръсваме отново с чесън и намазваме с олио и малко вода.

За по-добър естетически вид може да боднем във върха и по една маслинка. И така всички хлебчета.

Печем на 200 градуса за около 30 мин.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар