Плодов Сладкиш с Желатин

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Плодов Сладкиш с Желатин
Снимка: marcheva14
1 / 4
06/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
3 мин.
Общо
23 мин.
Порции
10
"И вие ли обожавате плодовите сладкиши с желатин"

Необходими Продукти

  • желатин - 10 г
  • вода - 50 мл
  • кисело мляко - 250 г
  • пудра захар - 3 с.л.
  • ванилия - 1 ч.л. , екстракт
  • заквасена сметана - 200 г
  • белтъци - 3 бр.
  • захар - 2 с.л., кристал
  • плодове - 1/2 ч.ч. нарязани от сладко (сладко от 1 мандарина и тъмни череши)
  • сладк - за декорация, по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кейкова форма с обем 1 литър, облицована с фолио.

Желатинът се накисва в студената вода за около 10-15 мин. След това се поставя в микровълновата, за да се втечни, или на много слаб котлон. Сваля се и се оставя настрана.

Киселото мляко се разбърква с пудрата захар, ванилията и бавно и внимателно се прибавя към разтворения желатин.

Сметаната се разбива до гладкост и на порции се прибавя към млечната смес.

Белтъците се разбиват до сняг, като на порции се прибавя кристалната захар.

Добавя се на порции към желатиновата смес. Разбърква се с шпатула.

Накрая се прибавят и нарязаните плодове, разбърква се и сместа се изсипва в кейкова форма, предварително изплакната със студена вода, или леко се намасляват стените ѝ с олио или облицовани стените ѝ с фолио, като фолиото излиза извън рамките на формата.

Плодовият сладкиш се прибира на студено за около 4-6 часа или 1 нощ, за да желира.

След като е напълно готов, с топъл нож се минава по стените и се обръща в сервизна чиния.

Декорира се с малко цели плодове от сладко по избор.

Плодовият Сладкиш с Желатин е готов.

Източник: Моето сладко хоби

Забележка: За топинг съм ползвала сироп от амарена череша.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: