Ярешки Курбан

27/02/2018
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1351137013744
"От старата книга с рецепти на баба подбрахме за вас този вкусен ярешки курбан "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо843
  • Преглеждания за месеца73
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • ярешко месо - 1.5 кг (с костите)
  • лук - 1 глава стар
  • черен пипер - 10 бр. на зърна
  • олио - ако се налага
  • вода
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте много добре ярешкото месо и нарежете на малки кубчета, където има кост, оставете парчето по-голямо. Сложете ги в голяма тенджера с вода и след като заври и се образува пяна, я отстранете със решетъчна лъжица.

Когато се избистри, добавете нарязания лук и зърната черен пипер. Сложете капака и оставете курбана да къкри на слаб огън.

Варете курбана около 2 часа, овкусете със сол, опитайте и ако месото е сварено, изключете.

Уточнение: Ако месото ви е по крехко и няма достатъчната мазнина, добавете малко олио, докато се вари курбанът.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар