Гаспачо със скариди по севилиански

27/02/2018
Веселина Кацарева
отВеселина КацареваПомощник Готвач68
"Ароматно лятно предложение, с което непременно ще впечатлите всички "
Приготвяне20 мин.
Готвене5 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо212
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвят скаридите, за да изстинат, защото супата се сервира студена.

В тенджера се нагорещява зехтинът, скаридите се почистват и се запържват за 1-2 минути, докато станат леко златисти. Накрая се посоляват и се отстраняват от огъня, като се слагат върху салфетка, за да може мазнината, която е останала по тях, да попие. Оставят се настрани, докато изстинат.

Приготвя се супата: доматите се попарват с вряла вода за окoло 5-10 секунди, след това се белят. Един домат се нарязва на малки кубчета (доколкото това е възможно). Целината се реже на парчета, след нея и морковът, и след това двете последни се пасират заедно с останалите четири домата, и прибавят към кубчетата домати.

Чесънът и лукът се нарязват на много ситни парченца и се прибавят към супата. Краставицата се реже на малки кубчета и също се прибавя.

Най-накрая се слагат солта и захарта (заради доматите) и всичко се обърква. Накрая за разкош се слагат и наситнените на много дребно чушки, които чудесно си кореспондира с доматите.

Към Гаспачото се прибавят и скаридите, като може да се сервира с бучка лед.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар