Аржентински крем Алфахорес с Бейлис

27/02/2018
Веселина Кацарева
отВеселина КацареваПомощник Готвач68
"И ако някога сте се чудили кой е най-вкусният десерт на Земята, отговорът е пред вас "
Приготвяне5 мин.
Готвене30 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо483
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се сипва прясното мляко и се оставя да се загрее, докато заври. Към него се прибавя захарта и ванилията, която предварително се прорязва през средата на 2 дълги части.

Брашното и грисът се смесват и се изсипват в касерола, за да се запекат леко. Трябва да се внимава да не загорят. Когато брашното стане златисто, касеролата се отстранява от котлона.

След това към тази смес се прибавя нишестето. Маслото се разтопява на водна баня (или в микровълнова) и се смесва със сухите съставки. Взима се един черпак от млякото и се изсипва при брашняната смес, като постоянно се разбърква, за да не стане на бучки.

След това се изсипва още един черпак и така, докато сместа не стане гладка. След като това се случи, тя се изсипва при млякото.

Жълтъците се слагат един по един, като кремът продължава да се бърка постоянно. След като и трите жълтъка са сложени и сместа се сгъсти, кремът се отстранява от котлона и се оставя за около 10-тина минути да изстине, а ванилията междувременно се маха.

След като кремът е изстинал, към него се прибавя сметаната при постоянно бъркане. Най-накрая се изсипва и ликьорът, който придава допълнителен вкус и аромат.

Преди да се сервира, може да се сложи в грил, за да се запече отгоре и да хване коричка (за около максимум 2-3 минути) или да се обгори с горелка.

Забележка: Вместо Бейлиса може да се използва бренди - в зависимост от вкусовите предпочитания.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар