Патешко с грах

01/03/2018
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comМастър Шеф6642072246
"Ако от кухнята се носи вълшебен аромат, значи на котлона къкри патешко с грах "
Приготвяне20 мин.
Готвене100 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 788
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • патешко месо - 1.3 кг
  • кромид лук - 2 глави
  • олио - 4 с.л.
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1 ч.ч., нарязана на ситно
  • грах - 800 г /замразен бейби грах/
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • кориандър - 1 к.л., семена
  • бахар - 5 - 6 зърна
  • люти чушки - 2 бр. /сушени/
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитото патешко месо нарязваме на порционни парчета и варим в около 2 литра вода в тенджера до омекване на месото. Времето за сваряването на месото е според съда, който използваме. Най-бързо става в тенджера под налягане.

В тиган загряваме олиото и запържваме нарязаните на едро кромид лук, целина и задушаваме за 5 минути под капак.

Добавяме нарязаните на кубчета моркови и задушаваме още 10 минути. Към зеленчуците добавяме замразения грах, разбъркваме и захлупваме с капака отново.

След около 10 минути добавяме червения пипер, черния пипер, сол, семената кориандър и бахара.

Изсипваме съдържанието на тигана в тенджерата при свареното патешко месо и оставяме да къкри на слаб котлон около 30 минути. Ако използвате тенджера под налягане, оставете да ври 10 минути след вдигането на парата на намален котлон.

Ястието консумираме горещо, гарнирано със свеж магданоз и пикантни люти чушлета.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Сия Рибагина
Сия Рибагина
02.03.2018 10:47
На пръв поглед толкова обикновено, а всъщност ужасно вкусно. Патешкото придава страхотен аромат, опитвала съм и е разкошно домашно ястие.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв