Сръбска телешка супа

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Сръбска телешка супа1 / 2
13/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
115 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • олио - 100 мл
  • моркови - 2 бр.
  • кромид лук - 1 бр.
  • целина - 1 глава
  • дафинов лист - 3 бр.
  • черен пипер - 10 зърна
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л. смлян
  • зеленчукова подправка - на вкус, универсална
  • индийско орехче - 1 щипка
  • магданоз - 1/4 връзка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото се измива, нарязва на парчета и сварява в около 2 литра вода, в която сме пуснали дафиновия лист и зърната черен пипер.

В дълбок тиган загряваме олиото и запържваме ситно нарязаните лук, морковите и целината, добавяме брашното и запържваме.

Постепенно разреждаме с бульона и накрая прехвърляме и парчетата месо.

Овкусяваме с подправките - смлян черен пипер, универсалната подправка, сол на вкус и щипка настъргано индийско орехче.

Варим телешката супа на бавен огън, докато се сгъсти.

Сервираме в купички и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Сръбската телешка супа е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: