Канелони с мляно месо и доматен сос

28/02/2018
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф70869644761
"В наше лице Италианската кухня има верни почитатели, именно заради такива вкусотии като тези канелони "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 680
  • Преглеждания за месеца337
  • Преглеждания за седмицата51
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • канелони - 14 бр. (Barilla)
  • кайма - 350 г смес от телешко и свинско
  • лук - 1 по - малка глава стар
  • чесън - 1 скилида
  • босилек - 1 шепа наситнен, пресен
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л .
  • зехтин - за готвене
  • ДОМАТЕН СОС
  • доматен сос - 400 мл от бутилка
  • сметана - 100 мл готварска
  • чесън - 2 скилиди
  • босилек - 1 шепа наситнен, пресен
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин
  • пармезан - 200 г на ренде, за поръска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса.
Правоъгълна форма за печене, 28/20 см.

На котлон в тенджера се загрява зехтин и малко вода, добавят се наситнените лук и чесън. Готвят се за около 1-2 мин, докато омекнат. Добавя се каймата и при непрекъснато разбъркване се довежда до трохи. Сваля се от котлона, посолява се със сол, босилек и черен пипер. Оставя се настрана.

В тенджера се сипва зехтин, добавя се доматеният сос, затопля се малко със зехтина на слаб котлон, докато клокне. Налива се сметаната, добавя се наситнен чесън, овкусява се със сол, черен пипер и босилек. Разбърква се, готви се за около 2-3 мин и се сваля от котлона.

Канелони
На опаковката за канелоните пише за колко време се приготвят, за около 4 мин и след това се пълнят. Изключително е трудно да се пълнят горещите канелони, изгарят пръстите, затова се процедира по следния начин. Взима се суров канелон, държи се вертикално и с малка лъжичка и пръсти се набутва плънката. Трябва добре да са запълнени.

На дъното на тавичката се сипват около 3-4 с.л. от соса. Разпределя се. Отгоре се подреждат плътно пълнените канелони и много добре се покриват със соса навсякъде. Формата се похлупва с капак или алуминиево фолио и се пече на 180-200 градуса за 30 мин. След това време се маха капакът или алум. фолио, поръсва се обилно с пармезан и се допича за още 15 мин до хубав златист загар.
Източник: Вкуснотека Ани Шакарянподобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!