Задушен Заек с картофи

28/02/2018
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1357137513844
"Зайченцето Бяло в глинен гювеч стояло и станало толкова крехко, че направо не е за разказване "
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 456
  • Преглеждания за месеца332
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете заешкото месо на големи порции. Лука и моркова нарежете на средно големи парчета. Сипете олио в тенджера и задушете месото, малко по-късно прибавете и лука с моркова.

Обелете картофите, измийте ги нарежете на големи парчета. Когато месото се задуши с лука, поръсете червения пипер и сипете вода, колкото да се облее месото.

Варете на умерен котлон около 30 минути, след което прибавете картофите с доматеното пюре. Когато заврат заедно, поръсете със подправките.

След като се сварят месото и картофите, по желание можете да добавите и царевица.

Сервирайте ястието топло с допълнение от кисели люти чушки.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!