Ориз с месо от буркан

02/03/2018
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф753447375
"Който си е сложил навреме месо в буркани, може да приготви вкусна гозба наистина за нула време "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 225
  • Преглеждания за месеца124
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 буркан стерилизиран (телешко, агнешко)
  • ориз - 2 ч.ч.
  • маслини - 0.5 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр. голям
  • печурки - 150 г пресни
  • риган - 1 с.л. сушена (чубрица)
  • черен пипер - на вкус млян
  • олио - 50 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте ориза много добре под течаща студена вода, прецедете и оставете настрани.Нарежете лука на ситно, моркова на кубчета. Включете фурната на 200 градуса и оставете да нагрява.

В тава, налейте олиото и нагрейте, добавете лука и добре прецедения ориз и запържете до прозрачност. Прибавете моркова и гъбите (цели), запържете за кратко.

Посолете и добавете ригана (чубрицата) и черен пипер на вкус. Налейте 5 ч.ч. топла вода и маслините. Извадете стерилизираното месо от буркана и го разпределете равномерно в тавата при ориза.

След като започне да завира, опитайте на вкус и ако е необходимо посолете.
Поставете тавата във фурната и печете до готовност на ориза, изключете фурната и оставете тавата за около 10 минути в нея, след което я извадете.

При сервиране поръсете с нарязан пресен магданоз и гъсто кисело мляко.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар