Португалска кремсупа със зеле (Sopa Juliana)

01/03/2018
Рая Андонова
отРая АндоноваГотвач37134304
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо222
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се слагат нарязани на големи парчета зеленчуците, като от зелето 200 г, а скилидката чесън цяла. Налива се 3 ч.ч. вода и се оставя да заври, след което се намаля котлонът, прибавя се бульонът и се готви 30 минути.

Всичко се пасира добре и се добавя останалото зеле, вече нарязано на по-дребно, и оризът. По желание може и още 1 морков, настърган.

Добавят се още 2-3 ч.ч. вода, налива се малко зехтин, добавя се още сол на вкус и се оставя, докато всичко се свари, като от време на време се разбърква, за да не залепне оризът.

Когато е готово, преди да се свали от котлона, се добавя малко червен пипер.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар