Кремсупа с тиква и оранжева леща

01/03/2018
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаГотвач27012518251
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо252
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • тиква - 1 кг Цигулка
  • оранжева леща - 1 ч.ч.
  • праз лук - около 10 см от бялата част
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • морска сол - 1 к.л.
  • пипер меланж - на върха на к.л., на зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се обелва и нарязва на кубчета. Слага се в малка тавичка заедно с праза, нарязан на колелца. Посолява се и се полива със зехтина. Добавя се малко вода. Покрийте с алуминиево фолио и изпечете.

Лещата се почиства, измива и се сварява с 3 чаени чаши вода, в която сме пуснали няколко зрънца пипер меланж и няколко кристалчета морска сол, колкото за вкус.

Оранжевата леща се сварява много бързо - 10-15 мин. Лично аз предпочитам и препоръчвам да я сварите на бавен огън под капак за около 30 мин.

Изпечената тиква се слага в тенджерката при лещата и се пасира. Ако се гъстичка, добавете малко вряща вода. Доовкусете, ако смятате за нужно.

Кремсупата от тиква и оранжева леща се сервира гореща с печено тиквено семе или крутони. Тя е изключително вкусна и лесна за направа.

Бон апети!

Бележка: Ако се чудите защо съм изпекла тиквата, а не съм я сложила да се свари? :) Когато готвя крем супи, предпочитам зеленчуците да са печени. Има разлика във вкуса на супата! Опитайте!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар