Люта Шипка в Буркани

01/03/2018
Радка
отРадкаЧирак55
Приготвяне60 мин.
Готвене10 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо305
  • Преглеждания за месеца80
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • Дозата е за 4 кг чушки
  • оцет - 2 бутилки /от по 500 мл/
  • захар - 1/2 килограм
  • сол - 6 с.л. ситна
  • черен пипер - 1/2 пакетче
  • бахар - 10 зърна
  • дафинов лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма тенджера разтваряме оцета със захарта, прибавяме и останалите подправки.

Измиваме чушките, изрязваме края на дръжките, подсушаваме и леко запичаме от двете страни.

Изпечените чушки веднага се слагат в тенджерата със сиропа и поставяме капака. Така, докато се изпекат всичките чушки.

Притискаме с чиния и оставяме да престои 12 часа, след което се слага 1 супена лъжица натриев бензоат.

Пълнят се бурканите плътно и се доливат със сиропа и се затварят с капачки.

Готови са за консумация.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар