Телешко с гъби и топено сирене

01/03/2018
Радка
отРадкаЧирак55
"От топеното сирене ли телешкото се топи в устата или просто сме страшни майстори "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо859
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо се реже на тънки парчета, леко се начуква и се поставя в приготвената марина с подправките и нарязания на ситно лук.

Престоява няколко часа, може и една нощ.

В масло се запържва месото, вади се и се поставя в тава.

В същата мазнина се запържват нарязаните гъби и те се поставят в тавата.

Топеното сирене се реже на парчета и се поставя между месото и гъбите.

Налива се 1 ч.ч. вода, покрива се с фолио и се пече на по-слаба фурна, по -дълго време /около 2 часа/, защото телешкото е по-жилаво.

Щом е готово, се сваля фолиото и се запича.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!