Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Тортия»Тортиля с риба Треска (Tortilla de Bacalao)

Тортиля с риба Треска (Tortilla de Bacalao)

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Тортиля с риба Треска (Tortilla de Bacalao)
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
09/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Свежо предложение с риба, което вярваме, че ще приемете"

Необходими Продукти

  • треска - 400 г филе
  • яйца - 6 бр. М
  • лук - 1 глава, средна
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • магданоз - 1/2 шепа, накълцан
  • зелени чушки - 1 бр. (по желание)
  • зехтин - 40 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е една по-различен на вид тортиля, която повече има вид на омлет, защото се сгъва.

Типична е за Паис Баско, където е неизменна част от меню Сидрерия, предлагано във всеки местен ресторант-сидрерия. Автентичният ѝ вид е да изглежда мека, сочна, което предполага яйцата да останат леко течни отвътре, а отвън да е добре запечатана.

Първо накълцайте лука, чушката (в случай че сте избрали да сложите) и чесъна. Запържете ги в зехтина за около 5-6 минути.

През това време сложете рибата в отделен съд на котлона с един пръст вода и щом започнат да излизат балончета, я извадете върху абсорбираща хартия, която да поеме водата от нея. Така само я попарваме един вид, за да можем да я натрошим в тортилята.

Щом зеленчуците са готови, омекнали, но не препържени, сложете рибата треска - разчупвайки я с пръсти и отделяйки кожата и възможни костици. Добавете и магданоза и разбъркайте за кратко.

Отцедете от мазнината, оставяйки съвсем мъничко в тигана, а сместа от риба и зеленчуци оставете лекичко да се охлади, след което смесете със яйцата - предварително разбити с малко сол.

Върнете в тигана, загрят на силен огън и изчакайте да се запече 1-2 минутки (зависи от диаметъра на тигана и дебелината на тортилята съответно). Сгънете подобно на омлет и обърнете за кратко.

Както казахме, трябва само леко запечатване, за да бъде тортилята автентична, но разбира се - въпрос на вкус е дали обичате така яйцата. Ако искате да си я приготвите по-препечена, просто я гответе по-дълго.

Поднесете като предястие самостоятелно в чиния или като основно в компания със свежа салата.

Тортилята с риба Треска (Tortilla de Bacalao) е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: