Торта Трошко

Торта Трошко
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
12/11/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Не ви трябва повод, за да приготвите торта Трошко, трябва ви само желание и тази точна рецепта"

Необходими Продукти

  • бисквити - 1 1/2 пакет Закуска (300 - 400 г)
  • маскарпоне - 500 г
  • заквасена сметана - 200 г
  • сметана - 100 мл сладкарска
  • бял шоколад - 200 г
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • малини - или ягоди свежи
  • мента - 1 - 2 листенца свежа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маскарпонето с пудрата захар. Разбийте течната сметана на гъст крем, прибавете и заквасената сметана.

Смесете всички съставки и разбъркайте до хомогенност.

Разтопете белия шоколад на водна баня и го прибавете на тънка струйка към сместа. Отново разбъркайте.

Затоплете прясното мляко. Потопете бисквитите в прясно мляко и подредете един ред в подходяща чиния.

Намажете с крем. Сложете отново ред бисквити и така до изчерпването на продуктите.

Завършете, като намажете бисквитената торта с крем.

Оставете тортата за около три часа в хладилник, след което поръсете с натрошени бисквити.

Украсете със свежи малини/ягоди/ и листенца мента.

Тортата Трошко е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: