Пилешко в сос на фурна

02/03/2018
Албена
отАлбенаМастър Шеф58475020143
"И са не забравите да поднесете това апетитно пилешко с много хлаб, защото всички ще искат да отопят разкошния сос "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 440
  • Преглеждания за месеца79
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките пържоли се овкусяват със сол и пипер.

В дълбок тиган се загрява олио и пилешкото месо се запържва за кратко от двете страни, след което се поставя в тава за печене.

В тигана, където се е пържило месото, се слагат нарязаният на филийки лук и чесън. След като омекнат, се прибавят почистените и нарязаните морков и чушка.

Към тях се прибавят нарязаните гъби, а след това и консервираните домати.

Сосът се овкусява със сол и черен пипер. Прибавя се малко захар, за да убие киселинността на доматите. За допълнителен аромат се слага по малко босилек и розмарин.

Сосът се оставя да се готви за десет минути, след което се разлива върху изпърженото пилешко месо.

За любителите на леко пикантния вкус в соса може да се сложи люта чушка.

Ястието се слага да се пече във фурна на 200 градуса.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар