Хапки от пилешко месо с лимон

02/03/2018
Марияна
отМариянаМастър Шеф6642575884
"Приготвят се за нула време, а се хапват два пъти по-бързо - вече сетихте ли се за какво говорим "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо578
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • сок от лимон - 6 с.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 2 щипки
  • сух чесън - 1 щипка
  • яйца - 1 бр. голямо
  • брашно - 2/3 ч.ч.
  • бира - ½ ч.ч.
  • пилешко месо - 300 г бяло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме бялото месо и го режем на филета. После ги режем на хапки. В купичка слагаме изцеден сок от лимон, сол, черен пипер, сух чесън, соев сос и разбъркваме.

Вътре слагаме хапките месо и оставяме да попие месото от маринатата за 1-2 часа в хладилника. Покриваме с фолио.

В друга купичка разбиваме яйцето с бъркалка много добре. Прибавяме брашното и бирата и разбиваме много добре до гладка смес.

Готовото бяло пилешко месо, поело си маринатата, изсипваме в купата при панировката и разбъркваме с ръка, така че то да се оваля добре.

Сгряваме олио в тиган и пържим потопените хапки в панировката до готовност. Като ги изпържим от едната страна, обръщаме от другата. И така с всичкото месо.

Отцеждаме ги върху кухненска хартия. Редим ги в чиния и хапваме с бира.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!