Патешко магре на жар

02/03/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф7834933139
"Уникален вкус, уникален аромат - гурме ценителите няма да пропуснат да опитат нашето патешко магре на жар "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо949
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • патешко магре - 2 бр. големи
  • едра сол - за поръсване
  • розмарин - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Пригответе жарта и поставете скарата на средна или сравнително ниска позиция в близост до въглените. Оставете леко да потлеят и да не са прекалено "живи", а през това време пригответе месото.

2. Първо важно правило е то да бъде на стайна температура. Ако желаете, го натъркайте с розмарин, който е чудесна компания за патешкото месо.

Следва другата важна стъпка.

3. Направете ромбоидни прорези по кожата, не много дълбоки, без да стигате до месото. Нужно е да запечем предварително леко на тиган именно от страната на кожата, за да изпусне по-голямата част от мазнината, в противен случай тази мазнина ще потече по въглените, ще се възпламенява и месото ще се опуши, което ще убие автентичния му вкус.

4. За отстраняване на излишната мазнина правим следното. От страната на кожата, която сме прорязали, посоляваме леко и поставяме в тиган, загрят на умерен огън. След минутка-две би трябвало повечето патешка мас да е паднала и кожният слой - изтънял. Нямаме за цел да го запичаме до златисто, затова веднага извадете магрето и го положете върху скарата с месото отдолу.

5. Запечете 1-2 минути и обърнете от другата страна за същото време. Степента на готовност на месото си зависи и от вашите предпочитания, но знайте, че прекалите ли с печенето, ще го пресушите и ще бъде жилаво. Зависи и от големината и дебелината на магретата. Ако са малки и по- тънки, много внимавайте. Достатъчно е да придобият тъмен загар отвън, а отвътре да останат розови и мекички - така е перфектният вид за едно такова месо.

6. След изваждане от огъня поръсете с едра сол на люспи и поднесете топло веднага. Чудесна комбинация за Магрето са карамелизирани плодове или лук, сладко от боровинки и пържени картофки. Питието, разбира се, е червено вино.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Иванка Йорданова
Както винаги перфектно изпълнение! Много харесвам всичките ти рецепти, Дани!
1
0
Йорданка Ковачева
Благодаря, много мило :)
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!