Кюфтенца по цариградски с пюре от червена леща

02/03/2018
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаИноватор29213719301
"Едни по-различни кюфтенца по цариградски, които вярваме, че ще намерят много нови приятели тук "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо422
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • за кюфтенцата
  • кайма - 250 г (смес)
  • кромид лук - 1 малка глава
  • яйце - 1 бр.
  • галета - 2 с.л.
  • кимион - 1 ч.л. млян
  • черен пипер - щипка
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
  • за пюрето от червена леща
  • червена леща - 1 ч.ч.
  • моркови - 1 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • куркума - 1/2 к.л.
  • черен пипер - щипка
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол - 1/2 к.л.
  • червен пипер - лютив за декорация по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред слагаме в тенджерка червената леща, обелените и нарязани на едро морков и картофи, зехтин, куркума, черен пипер и сол в тенджерка с малко вода да се сварят на бавен огън - около 40 мин.

След сваряването трябва да е останал малко бульон в съда. Пасираме.

Докато продуктите за пюрето се варят подготвяме направата на кюфтенцата.

Каймата се слага в купа, в която настъргваме на едро ренде една глава кромид. Прибавяме яйцето, галетата, кимиона и черния пипер.

Омесваме каймата хубаво. Оформяме малки кюфтенца. Овалваме ги в брашно и пържим в сгорещената мазнина.

Сервираме изпържените кюфтенца върху канапе от червената леща.

По края на чинията поръсваме с лютив червен пипер, ако обичате по-пикантни ястия.

Интересен вкус, опитайте!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!