Гъбена Каша с Ориз

03/03/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф5974532711
"Ако сте в настроение за нещо вкусно, ароматно и безмесно - това е нашето топ предложение "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 462
  • Преглеждания за месеца92
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Почистете гъбите, като за предпочитане е те да се обелят, пред дългото миене, защото поемат вода и така губят вкусови качества. Нарежете ги на четвъртинки.

2. Поставете в блендер и смелете лука, чесъна и целината. Запържете ги за две минути в загрятите масло и зехтин и добавете гъбите. Гответе още 4-5 минути на умерен огън, като сипнете малко водичка, за да не загарят.
Щом водичката се изпари, сипете брашното наведнъж и бъркайте около минута.

3. Смесете прясното и киселото мляко с водата и налейте при непрестанно бъркане. Добавете солта и магданоза /наситнен/ и гответе, докато напълно изчезне миризмата на сурово брашно и постигнете желаната от вас гъстота на кашичката (от 7 до 10 мин). В процеса на готвене бъркайте периодично, за да не загаря или намалете огъня до много ниска степен.

4. Измийте ориза от нишестето и го сварете за около 15 минути (зависи от вида му, затова вижте указанията на пакета). Похлупете с капак и оставете да престои 5 минути.

5. Сервирайте кашичката с топка от ориз или оформяйки го с ринг. Поръсете с магданоз и поднесете ястието топло.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Величка Щърбанова
То като гледа човек снимките, като чете това ти описание на рецептурата...., направо да му се прияде!
Браво, Дани!!!
1
0
Йорданка Ковачева
Благодаря, Вили! Понякога най- лесните и простички ястия са най- вкусни! :)
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв